De 3 ware oorzaken van vermoeidheid

Regina Nieuwhof

Regina Nieuwhof

Energiementor - Business vrouw - Moeder

In periodes dat je bedrijf niet lekker loopt, kun je er donder op zeggen dat jij vermoeidheid ervaart.

Dat je hoofd vol zit, en dat je emoties als teleurstelling, frustratie en irritatie hebt. je bent niet echt de gezelligste zogezegd, hoe hard je je best ook doet!

Productiviteit is ver te zoeken, waarschijnlijk heb je OF veel to-do’s maar geen zin OF je weet niet wat de volgende stap moet zijn. Je hebt gewoon geen inspiratie…

Je hebt het gevoel alsof elke stap moeizaam gaat. Letterlijk alsof je door stroop loopt.

Vermoeidheid kan dan ook een excuus worden. Je bent moe, dus hebt rust nodig. Je zoekt wat afleiding, hangt net wat te lang op je smartphone of op Netflix.

En zo blijf je hangen op het level waar je staat. In feite zoek je afleiding van het plafond waardoor je heen mag breken.

Breek je door de blokkade, los je de vermoeidheid op. Je bedrijf profiteert hier direct van. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat jouw eigen energie de basis bepaalt voor hoe groot jouw bedrijf verder kan groeien.

Fysieke vermoeidheid door een tekort in aanmaak van energie in lichaamscellen heeft 3 lagen:

1e laag: fysiek

  • fysieke tekorten, zoals vitaminen en mineralen
  • te weinig effectieve slaap
  • te weinig water drinken


2e laag: mentaal

  • stress, met name emotionele en mentale stress
  • een negatieve mindset, vertrouwen missen
  • malende gedachten, geen controlegevoel hebben


3e laag: emotioneel

  •  situaties die emoties met zich meebrengen, dus ook een bedrijf dat niet lekker loopt
  • niet in alignment zijn met je hart
  • je grenzen niet goed kennen en bewaken

 

De eerste laag lijkt simpel op te lossen, hier ligt ook vaak de focus op. Je neemt wat suppletie, gaat een avond vroeg naar bed en je kunt er weer tegen aan. 

Maar als je het probleem niet ook in de 2e en 3e laag ben je letterlijk aan het dweilen met de kraan open. Je voelt iets van verbetering, maar niks definitiefs.

Een definitieve oplossing ligt in het van boven naar beneden oplossen:

Stap 1: je bedrijf (en je leven) in alignment brengen met jezelf.

Vraag jezelf af: wat klopt er nu niet in mijn bedrijf? En kijk het aan. Pak het aan. Elke minuut die je verspilt met om de confrontatie heen lopen, is zonde. Maak keuzes, en zet de stappen vanuit een volgende versie van jou.

Stap 2: je mindset upgraden

Dit doe je in samenspel met stap 1. Maak je sluier van hoe jij de wereld ziet, dunner. Zie nieuwe mogelijkheden. Ga op dat nieuwe level staan en pak de mindfucks aan die je tegen komt. 

Stap 3: fysieke tekorten aanvullen

Ja, nu pas. Eerst de rest op orde, dan pas zullen fysieke oplossingen aanslaan en echt helpen. Overigens zul je merken dat 50-80% van je energie al terug is als je stap 1 en 2 afrond. De restjes los je op door tekorten aan te vullen en een betere self-care te hanteren. Eentje die 100% past bij een succesvol ondernemer…

Enne, daar kan ik bij je helpen. Doe ik graag zelfs. Kijk maar eens op deze pagina, daar lees je alles over de mogelijkheden.

Delen?

Download gratis

Lichaamssignalen Roadmap

Boek je matchgesprek

Selecteer een datum en tijd en dan spreek ik je snel.